Plaatsing van eerste Monobloc maakt woning efficiënter en duurzamer

Achtergrond

Onder particulieren groeit het bewustzijn dat Nederland van het gas af moet. Zeker nu in het klimaatakkoord beschreven staat dat alle Nederlandse woningen in 2050 duurzaam verwarmd moeten worden. Een echtpaar uit Hoorn wilde niet afwachten maar zich nu al inzetten voor het milieu door een energie-efficiënte stap te zetten. Ze vervingen eind juni hun zestien jaar oude cv-ketel voor een gasloos alternatief: de nieuwe Therma V Monobloc van LG Air Solutions.

Uitdaging

Eerder werd de schil van het jaren 70 huis al aangepakt. De volgende stap was het vervangen van de cv-ketel door een gasloze opvolger. Installatiebedrijf EKI uit Hoorn wees het koppel op de Therma V Monobloc, de nieuwste warmtepomp van LG Air Solutions die via Centercon wordt geleverd. Daarmee werd de installatie van deze LG Therma V Monobloc de eerste in Europa. Aan EKI uit Hoorn de uitdaging om deze compacte en geïntegreerde lucht/water warmtepomp succesvol te installeren. Gezien de interesse van het koppel in een totaaloplossing voor de verduurzaming van hun woning, wordt nu ook nagedacht over de installatie van zonnepanelen.

Oplossing

“Het is altijd leuk om ergens de eerste mee te zijn”, doelt eigenaar Mertijn Kool op het feit dat EKI de kans kreeg de eerste Therma V Monobloc te installeren. “Dat geldt nog meer als het zo’n mooi product betreft.” Kool is erg bekend met de andere warmtepomp modellen van LG. Hierdoor verliep de installatie van de nieuwe Monobloc – waarvan de eerste unit speciaal werd overgevlogen uit Zuid-Korea – dan ook zonder problemen. EKI verwijderde de cv-ketel en plaatste in dezelfde ruimte het buffervat en de boiler. Door de oplossing aan te sluiten op het bestaande afgiftesysteem worden de bestaande radiatoren nog steeds gebruikt. Het verschil is dat ze nu worden verwarmd door de LG Monobloc. Het buitendeel is op een plat dak geplaatst.

Voordeel

De Therma V Monobloc is ideaal voor wie efficiënt met energie wil omgaan, duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, de gaskraan dicht wil draaien en over een bestaande woning met weinig ruimte beschikt. Doordat er geen binnendeel geïnstalleerd hoeft te worden, bestaat deze compacte warmtepomp enkel uit een buitendeel. De Monobloc heeft een hoog rendement en bereikt een watertemperatuur van maar liefst 65 graden Celsius, waardoor het in huis altijd warm en comfortabel aanvoelt. “De Thema V Monobloc van LG is zeer geschikt voor particulieren en kleinere bedrijfsruimtes”, verduidelijkt Kool, die laat weten dat het echtpaar uit Hoorn tot op heden zeer tevreden is. “Het stel heeft zelfs al aangeven dat de buurman inmiddels ook interesse heeft getoond.”

| Leestijd: