Een kijkje achter de schermen bij lg product planning: hoe wordt de LG Inverter compressor-technologie ontwikkeld?

Compressoren zijn essentiële componenten voor het leveren van koele lucht bij een breed scala aan producten, zoals airconditioners, koelkasten, waterkoelers en luchtbevochtigers. Ze vormen ook het belangrijkste onderdeel van motoren van stofzuigers en grasmaaiers. Een compressor is voor deze producten net zo belangrijk als een hart voor een mens of een motor voor een auto. Compressoren zijn onderdelen die de efficiëntie, geluidsemissie, vibratie en duurzaamheid van de producten grotendeels bepalen. De kwaliteit van compressoren is bovendien van invloed op de prestaties en levensduur van de producten.

Jong-Yoon Choi start in 1997 zijn loopbaan bij LG. Vanaf 2001 is hij betrokken bij de ontwikkeling van compressoren en vanaf 2017 is hij verantwoordelijk voor het Product Planning Team. Samen met zijn team richt Jong-Yoon Choi zich op het ontwerpen van apparaten, het verbeteren van de efficiëntie, het ontwikkelen van massaproductie en het verbeteren van de betrouwbaarheid van producten. In dit artikel geeft hij inzicht in het productontwikkelproces.

 

De traditionele compressor versus de LG Inverter-compressor

LG investeert voortdurend in het ontwikkelen van nieuwe technologie om de concurrentie voor te blijven. Met de LG-componenten, zoals de koelkast compressor, de lineaire HVAC compressor en de HVAC scroll compressor onderscheidt LG zich in de markt.

 


In 2004 werd de AC-inverter technologie voor het eerst toegepast in onze VRF-scroll compressor van de eerste generatie. Daarna werd de SynRM-inverter compressor geïmplementeerd in onze tweede generatie VRF-systemen in 2006. Hierna ontwikkelde wij de compressor met hoge compressieomvormer voor onze derde generatie VRF-systemen. In 2006 werd de inverter technologie ook voor het eerst toegepast in onze lineaire compressor, in 2008 in onze roterende compressor en vanaf 2010 zijn we deze technologie ook gaan toepassen voor onze zuigercompressor. Vandaag de dag worden zo’n 40% van onze compressoren gebruikt als onderdeel van producten die door onze B2B-klanten worden geproduceerd.

 

Het geheim van LG Compressor

De krachten van onze Component Solutions Business Unit is dat we in staat zijn om vier verschillende compressortypen (scrollen, roteren, zuiger en lineair) gelijktijdig te ontwikkelen. Hierdoor kunnen we de technologie die we hebben ontwikkeld voor de ene compressor ook toepassen bij andere compressoren. Zo zorgen we ervoor dat we leider in de industrie blijven. Wij kunnen bijvoorbeeld nieuwe kunststofmaterialen toepassen die in een lineaire compressor zijn gebruikt voor andere compressoren, of gegevens van nieuwe koudemiddel technologie die in koelkasten wordt gebruikt, en deze toepassen bij compressoren in warmtepompdrogers.

 

De gouden regel

Aan alle producten die we niet meer weg kunnen denken uit ons dagelijks leven is een productplanning voorafgegaan. Bij deze producten is er tijd besteed aan het ontwikkelen van de unieke productkenmerken, zoals prestaties, kwaliteit en het ontwerp. Dit zijn belangrijke aandachtspunten, maar er komt meer kijken bij productontwikkeling en planning. Het belangrijkste is het ontwikkelen van unieke producten die niemand anders maakt. Dit vereist kennis, inzicht en heel veel onderzoek. Vanwege het vertrouwen in de hoge kwaliteit van de compressoren in de line-up kan LG de garantie ook uitbreiden op de compressor van de RAC en Multi line-up.

De volgende keer dat je een product ziet, of het nu een koelkast, airconditioner, vaatwasser, wasmachine, stofzuiger of grasmaaier is, neem dan eens de tijd om na te denken over wat erbij komt kijken om zo’n product te ontwikkelen.

| Leestijd: