De LG Inverter Scroll Chiller: efficiënt & kostenbesparend

De temperatuur regelen in grote panden vormt vaak een uitdaging. Waar de temperatuur in de zomermaanden te hoog is, zijn de wintermaanden vaak te koud. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor een energiebesparende manier van verwarmen en koelen van hun gebouwen. De LG Inverter Scroll Chiller is dankzij de toegepaste inverter-technologie in staat de temperatuur in grote gebouwen op efficiënte wijze af te stemmen op de exacte wens van de eindgebruiker.

 

Inverter technologie

De door LG ontwikkelde invertertechnologie, heeft zich reeds bewezen in de succesvolle Multi V-systemen, en is daarmee gemeengoed geworden binnen de VRF-systemen. Ook de Inverter Scroll Chiller is standaard uitgerust met de invertertechnologie.
Dankzij deze technologie kunnen compressoren traploos het exacte vermogen leveren dat op dat moment nodig is. Hierdoor kan er een stabiele wateruittredetemperatuur en een betere warmtecapaciteit gerealiseerd worden. Het seizoensrendement voor zowel koelen als verwarmen ligt hierdoor bij de systemen van LG hoger dan bij chillers zonder deze technologie. Dit maakt de Inverter Scroll Chiller ideaal voor commercieel gebruik.

 

Voordelen

De LG Inverter Scroll Chiller kent een groot aantal voordelen. Zo is er geen soft starter nodig omdat de compressoren een zeer lage startstroom hebben, wat uiteraard ook een kostenbesparing oplevert
De Chiller kenmerkt zich verder door een laag geluidsniveau, is zeer gebruiksvriendelijk en dankzij het compacte formaat uiterst geschikt voor toepassing in kleinere ruimtes. De LG Chiller Warmtepomp is tevens voorzien van de reeds bewezen technieken uit de Multi V 5 technologie, de Vapor Injectie en de HiPORTM technologie. Door toepassing van deze technieken worden zeer hoge rendementen behaald bij lage buitentemperaturen.

Een ander uniek aspect van de Inverter Scroll Chiller is de continue verwarmcapaciteit. Door de gescheiden ontdooiing is er continue verwarmcapaciteit beschikbaar. Voordeel hiervan is dat de temperatuur van de wateruittrede tijdens het ontdooien slechts minimaal daalt.

Benieuwd naar alle voordelen en mogelijkheden? Klik hieronder om de brochure van de LG Inverter Scroll Chiller te downloaden.

Download hier de brochure

| Leestijd: